به گزارش خبرنگار ابهر من، حمیدرضا اسلامی، ظهر یکشنبه در نشست خبری با محوریت تشریح اقدامات و اهداف در سال جدید، پروژههای تحویلی ۱۴۰۲، پروژههای خیرساز و مدارس شهرکهای اقماری زنجان اظهار کرد: سال گذشته ۱۰۰ کلاس درس را در مدت ۱۲ ماه تحویل آموزش و پرورش دادیم.
وی با اشاره به اینکه تلاش داریم که تا مهر امسال صد کلاس درس جدید را در اختیار آموزش و پرورش قرار دهیم، ابراز کرد: در سال ۱۴۰۲ بنا داریم ۱۵۰ کلاس درس را بهرهبرداری کنیم که ۵۰ مورد آن در نیمه دوم سال محقق خواهد شد.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان زنجان با اشاره به اینکه در استان زنجان تا کنون استخر دانشآموزی نداشتیم، بیان کرد: استخر دانشآموزی در زنجان، ابهر و قیدار در حال احداث است و پیگیر تکمیل آنها هستیم و این مکان در زنجان پیشرفت خوبی دارد.
وی مجموع پروژههای جاری نوسازی مدارس در استان را ۱۳۵ مورد برشمرد و گفت: ۷۱ مورد آن خیرساز است که بیش از ۳۰۰ کلاس را شامل میشود و۱۳۷ کلاس در تعهد خیران است که به عنوان بازوان توانمند در توسعه عدالت آموزشی کمک میکنند.
اسلامی با اشاره به اینکه در فصل تابستان طرح هجرت اجرا میشود، عنوان کرد: در این طرح با تأسی از شهید روحالله عجمیان سعی داریم که محیطهای آموزشی را شادابسازی کنیم و اقداماتی همچون تعمیرات میز و صندلی، رنگآمیزی، خطکشی و تعمیرات جزئی انجام میشود.
وی ادامه داد: طرح دیگری نیز از سال ۹۶ شروع شده که در آن از محل تخصیص قیر رایگان سهمیهای برای اداره نوسازی گرفته شده و قیر دریافتی از پالایشگاه را تبدیل به ایزوگام و آسفالت و در سقف مسطح و محوطه مدارس استفاده میکنیم.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان زنجان با بیان اینکه در سال گذشته ۱۰۵ هزار مترمربع در سطح استان اجرای آسفالت داشتیم، افزود: امسال هم همین رقم مصوب شده که محوطه مدارس که تخریب شده را بازسازی کنیم.
وی در مورد ماده ۱۸ قانون تشکیل شوراهای آموزش و پرورش یادآور شد: در این ماده ذکر شده که «احداث کنندگان شهرهای جدید و شهرکهای مسکونی در تمام نقاط کشور و در داخل و خارج از حریم قانونی شهرها، اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی، مؤسسات دولتی، غیردولتی، نهادها و کارخانهها مکلفند همزمان با تهیه و آمادهسازی زمین یا ساخت واحدهای مسکونی و صنعتی به تناسب تعداد و سطح زیربنای اینگونه واحدها نسبت به احداث و تأمین فضای آموزشی و پرورشی مورد نیاز در مقاطع مختلف بر اساس استانداردهای مصوب، بطور مستقیم یا با پرداخت هزینه مربوط به سازمان نوسازی و توسعه و تجهیز مدارس، بر طبق نظر شورای شهرستان یا منطقه اقدام کنند.
اسلامی اظهار کرد: این در حالی است که تعدادی شهرک اقماری در زنجان ایجاد اما فضایی آموزشی احداث نشده و باید این کار برنامهریزی شود و قبل از سکونت مردم فضاها ساخته شود، البته در طرحها لکهگذاری انجام شده اما به منصه ظهور نرسیده است.
وی خاطرنشان کرد: البته با پیگیری رسانهها سال قبل احداث سه باب مدرسه در کوی زیتون و سه باب در کوی زنگان آغاز شد اما این فضاها برای جمعیتی که در طرح اقدام ملی ساکن خواهند شد کافی نیست و نیاز به فضاهای بیشتری داریم.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان زنجان با اشاره به اینکه شهرک شهرآرا جزو لیست مناطقی که هیچ مدرسهای ندارد، قرار گرفت، تصریح کرد: به همین منظور ساخت یک مدرسه ۱۲ کلاسه دو طبقه در این منطقه تعریف شد اما به دلیل نزدیکی به گسل مجبور به حذف یک طبقه شدیم و یک مدرسه ۶ کلاسه در آنجا احداث خواهد شد.
وی با بیان اینکه یک مدرسه هم در مهرآرا آغاز شده است، افزود: در کوی ثمین متأسفانه لکههای آموزشی در نظر گرفته شده، روی گسل قرار میگیرد و امکان احداث مدرسه نداریم؛ چراکه مدارس هم به لحاظ سازهای و هم معماری دارای حساسیت خاصی است.
اسلامی ۳۰ درصد از مدارس استان را قدیمی و نیازمند مقاومسازی یا تخریب و بازسازی دانست و گفت: هر چقدر فرآیند احیای مدارس قدیمی طولانی شود، سبب خواهد شد که روز به روز به تعداد مدارس غیرمقاوم افزوده شود.
21st November 24