به گزارش پایگاه خبری ابهر من، اکبر باقری با بیان اینکه امروز با مشکل کسری آبخوانها و دشتهای استان به دلیل کاهش بارندگی و نیز برداشت بیرویه از مخازن مواجه هستیم، افزود: در شرایط کنونی باید با فرهنگسازی و قانونمداری نسبت به مصرف بهینه آب اقدام کرد.
وی با تاکید بر اینکه به هیچ عنوان با متخلفان منابع آبی در استان مماشات نخواهیم کرد، یادآور شد: بر اساس مصوبهای که با حضور استاندار زنجان به تصویب رسیده، صنایع پرآب مثل فولاد در شرق استان به ویژه دشت ابهر که با افت شدید ذخایر آب زیرزمینی مواجه شده است، به هیچ وجه مجوز فعالیت دریافت نخواهند کرد و باید به غرب زنجان منتقل شوند.
این مسؤول یکی دیگر از راهکارهای اساسی در راستای مصرف بهینه آب در استان را استفاده از آب نامتعارف یا همان پساب اعلام و اظهار کرد: در این خصوص اغلب صنایع استان زنجان به آب نامتعارف یا همان پساب مجهز شدهاند و در مصارف خود از آن استفاده میکنند، چون از لحاظ صرفه اقتصادی نیز مقرون به صرفه است.
باقری در ادامه با اشاره به وضعیت بارندگیها در استان، تصریح کرد: میزان بارندگیها در استان زنجان طی سال آبی جاری حدود ۷۳ میلیمتر بوده که این میزان نسبت به مدت مشابه پارسال با حدود ۷۸ میلیمتر، ۷ درصد کاهش نسبت به سال گذشته و نسبت به متوسط دوره آماری حدود ۴۰ درصد کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر چهار سد تهم، گلابر، کینهورس و تالوار در استان در حال بهرهبرداری است، ادامه داد: سد مشمپا دارای ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی بوده و عملیات اجرایی این سد که از مهمترین طرحهای در حال اجرای شرکت آب منطقهای زنجان به شمار میرود، در کوتاهترین زمان ممکن از سر گرفته شده و امیدواریم پس از مرحله آبگیری با بهرهبرداری از آن دغدغه کمبود آب شرب در استان رفع شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای زنجان با اشاره به اینکه علاوه بر سد مشمپا دو سد دیگر به نامهای مراش با ۶۸ درصد پیشرفت فیزیکی و بلوبین با ۸۲ درصد پیشرفت فیزیکی را در دست اجرا داریم، خاطرنشان کرد: مقرر بود سد بلوبین تا پایان امسال به مرحله آبگیری برسد که با سعی و تلاش همکاران و پیمانکار پروژه این طرح از آذرماه امسال به مرحله آبگیری رسیده است.
وی یکی دیگر از دغدغههای این شرکت در راستای مدیریت بهینه مصرف منابع آبی استان را مسدود کردن چاههای غیرمجاز عنوان و اضافه کرد: در حوزه صیانت از منابع آبی، شرکت آب منطقهای زنجان تعداد ۷۰۳ حلقه چاه غیرمجاز را تا دهم بهمنماه امسال پر و مسلوبالمنفعه کرده که دستاورد این میزان انسداد، صرفهجویی سالانه بیش از ۱۷ میلیون مترمکعب آب در سفرههای آب زیرزمینی استان است.
دبیر شورای حفاظت از منابع آب استان با تاکید بر اینکه تغییر الگوی کشت از سوی کشاورزان میتواند یکی دیگر از راهکارها برای مدیریت مصرف بهینه منابع آبی استان باشد، عنوان کرد: کشاورزان و بهرهبرداران باید با در نظر گرفتن این موضوع در الگوی کشت خود، تغییرات جدی و اساسی لحاظ کرده و نصب کنتور هوشمند را در اولویت قرار دهند، در غیراین صورت در تمدید پروانه فعالیت به مشکل قانونی برخورد خواهند کرد.
20th November 24