به گزارش خبرنگار ابهر من، اسکندر عابدینی صبح چهارشنبه در جلسه شورای اسلامی استان که با حضور مدیرکل جهادکشاورزی استان زنجان برگزار شد، با اشاره به تصمیمات اتخاذ شده در رابطه با بستر رودخانه در شهرستان ماهنشان، اظهار کرد: متأسفانه با اقدامات کارشناسی نشده شرکت آب منطقهای، افراد حاشیه رودخانه قزلاوزن متضرر شدهاند.
وی با بیان اینکه نگاه جهادکشاورزی در خصوص رفع تداخلات، منفی است، تصریح کرد: تصمیمگیری در رابطه با نوع کاربری اراضی باید پس از بازدید میدانی انجام شود، حال این سوال مطرح است که چرا اراضی زراعی که معیشت خانوادههای روستایی را تأمین میکند، به یکباره مرتع اعلام میشود؟.
این مسئول یادآور شد: خانوادههایی که در روستاها زندگی میکنند نیازمند حمایت برای اشتغالزایی و تأمین معاش هستند، در غیر این صورت روستاها خالی از سکنه خواهد شد.
جهادکشاورزی باید برنامه میانمدت و بلندمدتی برای تقویت کشت در استان زنجان تدوین کند
رئیس شورای اسلامی استان زنجان، اعطای ادوات کشاورزی و هرگونه توزیع کود و نهادهها را مستلزم برنامه هدفمند دانست و اظهار کرد: جهادکشاورزی باید برنامه میانمدت و بلندمدتی برای تقویت کشت و دام در استان تدوین کند.
وی همچنین ایجاد صنایع غذایی را ضرورتی انکارناپذیر در استان برشمرد و افزود: ماهنشان قطب قزلآلا، طارم قطب زیتون و سیر، خدابنده تولیدکننده گندم و ابهر و خرمدره نیز تولیدکننده کشمشهای مرغوب است اما متأسفانه خامفروشی منجر به ضرر کشاورزان شده است.
نماینده شورای اسلامی شهرستان ماهنشان در شورای استان نیز لایروبی انهار، ایجاد سدهای معیشتی، توزیع عادلانه نهادههای دامی و آموزش و ترویج را ضروری دانست.
در ادامه، نماینده شورای اسلامی شهرستان خدابنده در شورای استان نیز مدیریت آب را از جدیترین مسائل این منطقه در شرایط کنونی برشمرد.
مجید اصانلو با بیان اینکه کشاورزی تهاجمی منجر به از بین رفتن منابع زیر زمینی شده است، گفت: برخی اراضی را اجاره کرده و با کاشت محصولات آببر و استفاده از کودهای فراوان، آبهای زیرزمینی را آلوده کردهاند.
شهرداریها در صورت حمایت جهادکشاورزی آماده احداث دام شهر هستند
وی دام شهرها را فرصت مناسبی برای ساماندهی دام در شهرهای جدید استان دانست و خاطرنشان کرد: شهرداریها در صورت حمایت جهادکشاورزی آماده احداث دامشهر هستند.
نماینده استان زنجان در شورای عالی استانها، برندسازی و فرآوری محصولات را منجر به افزایش سوددهی و دلگرمی کشاورزان دانست و تصریح کرد: برگزاری جشنوارههایی مانند جشنواره گردوی سهرورد منجر به رونق فروش میشود.
اصانلو همچنین خواستار عدالت در توزیع نهادههای کشاورزی، کود، آرد یارانهای و ساماندهی استخرها و کانالهای خاکی در این شهرستان شد.
نماینده شورای شهرستان ایجرود در شورای استان نیز پایاب سد گلابر را از مشکلات اساسی این منطقه برشمرد و گفت: شرکت تعاونی زرینآباد، سالهای متمادی با صورتوضعیتهای دروغین موجب ضرر و زیان مردم شده است و متأسفانه به تخلفات مدیرعامل آن رسیدگی نمیشود.
علیرضا بهرامی با تاکید بر ضرورت تعیین تکلیف تعاونی زرینآباد، اظهار کرد: کشاورزان نه درآمد بالایی دارند و نه آب مناسبی که دلگرم باشند، این در حالی است که پایاب سد گلابر نیز مشکلات آنان را تشدید کرده است.
وی همچنین توزیع آب سهمیهای به صورت عادلانه، برنامهریزی و نظارت بر ثبتنام تخصیص ادوات کشاورزی را ضروری دانست و خواستار تعیین تکلیف آب روستاهایی شد که قنات آنها خشک شده است.
نماینده شورای شهرستان طارم در شورای استان نیز نبود ثبات بازار فروش محصولات باغی و زراعی را از عمده مشکلات کشاورزان این منطقه برشمرد و افزود: طارم قطب تولید محصولات باغی و کشاورزی استان است.
جواد محمدی تصریح کرد: سیر تولید شده در طارم بیش از ۶۰۰۰ تومان فروش نمیرود اما هزینه کود شیمیایی از ۱۵۰ هزار تومان به ۷۵۰ هزار تومان در یک سال افزایش یافته است، حال این سوال مطرح است که کشاورز چگونه از پس هزینههای گزاف بربیاید؟!.
وی با تاکید بر اینکه مدیریت آب در شهرستان طارم برای فصل گرم سال ضروری است، خاطرنشان کرد: جمله «طارم آب ندارد» تبدیل به تیتر یک شده و هیچکس حاضر نیست سد تنظیمی و انحرافی را برای مدیریت آب طارم احداث کند.
محمدی با ابراز تأسف از اینکه سایر استانها محصولات طارم را پیشخرید کرده و به نام خود میفروشند، ایجاد راه دسترسی به مزارع، حمایت از طرحهای گلخانهای و ایجاد بارانداز در چورزق را از مطالبات بحق مردم این شهرستان برشمرد و گفت: با توجه به حضور کارگران فصلی در طارم، کمبود آرد در نانواییها مشکلات بسیاری ایجاد کرده است.
انتخاب خاک شهرستان خرمدره به عنوان درجه یک مانع ورود صنعت به این منطقه شده است
نماینده شورای شهرستان خرمدره در شورای استان نیز با اشاره به اینکه خاک این منطقه درجه یک است، افزود: انتخاب خاک شهرستان به عنوان درجه یک مانع ورود صنعت به این منطقه شده، در نتیجه بیکاری و فرآوری نشدن محصولات کشاورزی باعث ورشکستگی و بیانگیزگی کشاورزان شده است.
محدثه مولایی با اعتراض نسبت به تعیین کاربریهای شهر خرمدره ابراز کرد: در یک خیابان که کاربری اکثر اراضی مسکونی است و ساخت و ساز انجام و برخی اراضی نیز با کاربری باغی و کشاورزی معرفی شده که نارضایتی مالکان، بلاتکلیفی اراضی و تبدیل این اراضی به زبالهدان را به همراه داشته است.
وی خواستار تعیین تکلیف اراضی باغی و کشاورزی داخل محدوده شهر خرمدره شد و تسریع در این موضوع را موجب تسریع توسعه شهری دانست.
این عضو شورای استان، تدوین چشمانداز تأمین آب کشاورزی روستاها را ضروری دانست و تعیین حقابههای کشاورزی، تخصیص منابع آب در لولههای تحت فشار، تأمین کود قیمت مناسب برای مبارزه با آفتها، بررسی استخرهای ذخیره آب کشاورزی و ساعت کار موتورخانهها و نیز پیشگیری از مخلوط شدن آب کشاورزی و فاضلاب را از جمله نیازهای این شهرستان برشمرد.
مولایی خاطرنشان کرد: تخریب خانهباغها در خرمدره موجب نارضایتی و اعتراض اکثر کشاورزان این منطقه شده و این در حالی است که این میزان سختگیری در این شهرستان نسبت به سایر مناطق بسیار زیاد است، در صورتی که خرمدره یک منطقه کشاورزی بوده و وجود اتاق کارگری، نیاز کشاورزان است، به همین خاطر خواستار یکپارچهسازی برخورد با خانهباغها و خانههای کارگر در استان هستیم.
نماینده شورای شهرستان زنجان در شورای استان نیز گفت: جهادکشاورزی میتواند از پتانسیل شوراها در انجام وظایف محوله بهره ببرد.
سعید نجفی، ایجاد صنایع بستهبندی محصولات لبنی و کشاورزی، خرید تضمینی گندم، ایجاد بازارچههای میوه و ترهبار و اصلاح قیمت محصولات کشاورزی را ضروری دانست و خواستار برنامهریزی برای پیشگیری از خروج دام از استان و تعدیل قیمتها شد
21st November 24